Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Vabilo na izobraževanje o prehrani za osebe s celiakijo ali brezglutenska dieta v teoriji in praksi

VLJUDNO VABIMO NA

Izobraževanje z naslovom

Prehrana za osebe s celiakijo ali brezglutenska dieta v teoriji in praksi

ki bo v SREDO, 18. oktobra 2017, s pričetkom ob 16.00. uri, v prostorih Šolskega centra Velenje – šola za storitvene dejavnosti, Trg mladosti 3, Velenje..

Izobraževanje je pripravljeno in bo izvedeno v sodelovanju s Slovenskim društvom za Celiakijo in njihovimi odličnimi strokovnimi sodelavci. Udeleženci bodo spoznali pomen brezglutenske diete za osebe s celiakijo, se naučili izbirati dopustna živila in ustrezno pripraviti jedi. Izobraževanje bo trajalo 4 ure. Od tega bo ena ura teoretičnega in 3 ure praktičnega dela.

Teoretični del bo vodila ga.Nataša Forstner Holešek Univ.dipl.inž.živ.tehnol. Tukaj boste izvedeli na kaj moramo biti pozorni pri pripravi brezglutenskih jedi, kako iz deklaracij izdelkov oz. surovin razbrati ali vsebujejo gluten, ter kako se izogniti navkrižni kontaminaciji od shranjevanja surovin, priprave hrane pa vse do postrežbe.

Praktični del bo vodila ga.Majda Jurše dipl.inž.živilstva. Poudarek bo na peki brezglutenskega kruha in jedi iz kvašenega in vlečenega testa. Pri pripravi varne glutenske prehrane boste udeleženci aktivno sodelovali v kuhinji, zato vas prosimo, da s seboj prinesete zaščitna delovna oblačila.

Prijavite se pisno na naslov Slovensko društvo za celiakijo Podružnica Celje, Gledališka ulica 2, 3000 Celje ali na e naslov celje@drustvo-celiakija.si oziroma telefon 041 489 052 – Majda.

Kotizacija znaša 40,00 EUR na udeleženca. Poravnate jo na račun organizatorja, Slovensko društvo za celiakijo Podružnica Celje, Gledališka ulica 2, 3000 Celje. TRR SI56 0510 0801 5401 458, odprt pri ABANKI. Prosimo vas, da nam potrdilo o plačilu prinesete s seboj na izobraževanje. Vljudno vabljeni k prijavi in na izobraževanje.

Nataša Forstner Holešek Podpredsednica SDC Celje

Majda Jurše Predsednica SDC Celje