Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Zabeležka kuharske delavnice 22.4.2017

Ljubljanska podružnica društva za celiakijo je organizirala kuharsko delavnico za pripravo jedi brez glutena. Kuharska delavnica je bila v soboto, 22.4.2017 ob 9. uri v Horeca centru na Šmartinski cesti v Ljubljani.

Naš predsednik, gospod Žarko Slabe, nas je na začetku delavnice prišel pozdravit in nam zaželel uspešno »kuharijo«. Kuharsko delavnico je vodila gospa Maja Piskernik. Razdelili smo se v skupine in se lotili priprave muffinov z mesnimi kroglicami, falaflov v tortilji, ajdovega kruha s semeni, temnega kruha s semeni, zelenjavnega zavitka, mesnih pogačic in indijančkov.

Kuharska delavnica je potekala v zelo prijetnem vzdušju. Z veseljem smo tehtali, merili, miksali, mešali, gnetli in spraševali gospo Majo za nasvete. Rada nam je pomagala in svetovala, na kaj moramo paziti, da nam bo jed zagotovo uspela. Med seboj smo si izmenjali izkušnje, poklepetali z že poznanimi udeleženci in navezali stike z novimi.

Na koncu delavnice smo se za spomin s pripravljenimi jedmi še slikali. Vse pripravljeno smo tudi poizkusili. Kot običajno, pa vsega nismo mogli pojesti, zato smo si vzeli še za domov.

Tokratni izbor jedi je bil namenjen tako začetnikom, kot tudi tistim, ki brez glutena kuhamo že dalj časa. Hvala gospe Maji za dobro organizacijo, potrpežljivost z udeleženci in uspešno izvedbo delavnice!

Zadovoljni, da smo se naučili spet nekaj novega, smo naše druženje zaključili okoli ene ure.

Zapisala Nataša Pate.