Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Zanimiva tema predavanja dr. Jasne Volfand napolnila predavalnico Pediatrične klinike

Strokovno predavanje z naslovom »Celiakija in alergija za hrano« je v predavalnico Pedaiatrične klinike privabilo okoli 80 članov podružnice in tistih, ki jih to področje zanima. Zelo zanimivo predavanje je pripravila dr. Jasna Volfand, gastoenterologinja in alergologinja iz Diagnostičnega centra Bled. Udeleženci so izvedeli kakšne so razlike med celiakijo in alergijami, simptomih ter o številnih navskrižnih alergijah za določeno hrano in pelode. Po besedah predavateljice je vedno več ljudi, ki ima različne alergije in so pogostejše v spomladanskem in nekoliko manj v jesenskem času. Tudi bolniki s celiakijo se tem težavam ne morejo izogniti. Vsak izmed prisotnih se je našel v razlagi dr. Volfandove in si na ta način odgovoril na vprašanje od kod izvirajo težave. Vrstila so se vprašanja prisotnih, in odgovori predavateljice.

Po predavanju se je prisotnim predstavil in spregovoril nekaj besed o dejavnosti in načrtih novi predsednik Slovenskega društva za celiakijo, Robert Letnar, ki se je našemu povabilu z veseljem odzval.

Naše srečanje smo zaokrožili še s predstavitvijo brezglutenskih izdelkov Fenix, podjetja Klasje iz Celja. Predstavnik podjetja g. Kroflič je prisotnim v besedi približal način proizvodnje in kontrole brezglutenskih izdelkov, prodajna mesta ter obvestil člane o akcijskih cenah breztglutenskih izdelkov. Vsi zainteresirani jih lahko po ugodnejših cenah naročite v podjetju Klasje, dostavijo pa vam jih tudi po pošti.

Sledila je degustacija izdelkov ter druženje ob klepetu z izmenjavo izkušenj. Naslednje predavanje načrtujemo v februarju naslednjega leta, o tem pa boste pravočasno obveščeni.